2 nieuwe Volvo’s 10×2

De twee nieuwe Volvo’s FH 460 die Van Grunsven en Langenhuizen B.V. onlangs aanschafte beschikken over 10×2 aandrijving en volgens Van Grunsven biedt dat significante voordelen boven de conventionele 10×4: ze zijn aanzienlijk lichter en hebben bovendien meer laadvermogen.

Gunstig voor zowel onderneming als opdrachtgevers en het milieu: deze 10×2 verbruikt aanzienlijk minder brandstof (tot 7 liter minder per 100 kilometer). De nieuwe Volvo komt met 27 liter diesel 100 km. ver, terwijl de gemiddelde 10×4 voor diezelfde afstand ca. 35 liter brandstof nodig heeft.

Druk op de knop

De opbouw van de nieuwe vrachtauto’s is verzorgd door Jansen Hydrauliek Service, waarbij het gaat over de geïsoleerde achterwaartse kipper met asfaltsnep en multikappen. De breed inzetbare auto’s hebben elk een vermogen van 460 pk, beschikken over een slaapcabine en de economische motoren voldoen (door toevoeging van AdBlue) aan de strenge Euro 6 milieueisen. Beide auto’s hebben voorts een gestuurde voorloopas, die gecombineerd wordt met een vaste, dubbellucht sleepas. Door middel van een druk op de knop kunnen beide assen vanaf het dashboard gecommandeerd worden om te heffen of te zakken. Bovendien zijn ze beide voorzien van een full innerliner chassis en een verticale uitlaat.