2 x nieuwe Ginaf CF

Binnen Van Grunsven en Langenhuijzen Transport BV zijn we meer dan trots op de samenwerking tussen Anton van Grunsven en Sjoerd Beliën, die recentelijk zijn beslag heeft gekregen. Die samenwerking heeft geresulteerd in een nieuwe onderneming: V.G.B. Asfalt B.V. VGB Asfalt richt zich op het volledig ontzorgen van haar klanten waar het gaat over complete asfaltverwerking, inclusief transport.

8×2 Wide-spread

En dat heeft dit jaar geleid tot forse veranderingen binnen ons bedrijf op het gebied van diepladertransport. Voor de asfaltonderneming is veel materieel aangeschaft, dat telkens naar de diverse werklocaties getransporteerd wordt. Zo is er een viertal nieuwe diepladers aan het wagenpark toegevoegd. En die diepladers vragen uiteraard om meer trekkende voertuigen. Van Grunsven en Langenhuijzen transport heeft daartoe gekozen voor de aanschaf van twee nieuwe Ginaf CF modellen met elk 460 pk. De trekkers zijn uitgevoerd met een 8×2 wide-spread aandrijvingsreductie, zodat er minder rolweerstand optreedt en dat komt weer ten goede aan een lager brandstofverbruik. Verder betaalt de efficiëntie van de hef-as van de truck zich ook terug in het laadvermogen, dat bijna 26.000 kilogram behelst. Deze nieuwe Ginaf’s met hun geringe lengte en twee gestuurde voorassen zijn ideaal voor het rijden met een dieplader en het vervoeren van asfaltsets, zowel voor onze opdrachtgevers als voor ons bedrijf.

De auto’s zijn geleverd door DAF dealer Loven Helmond/Hoensbroek. De speciaal geproduceerde Hyva-kippers zijn speciaal geïsoleerd voor het vervoer van asfalt, waarvoor deze wagens hoofdzakelijk gebruikt zullen worden. De kippers zijn bovendien uitgerust met een ‘doorlaat-achterklep’, die gebruikt wordt om klein materieel achterin de kipper te kunnen rijden, zodat er per transportrit meer asfaltverwerkende voertuigen meegenomen kunnen worden. Alles bij elkaar draagt het nieuwe materieel van de onderneming een mooi steentje bij aan de vermindering van de emissie van CO2.