Drie nieuwe 5-assers

De afgelopen periode hebben we weer investeringen gedaan om het wagenpark te optimaliseren. Zowel op het gebied van milieu als op het gebied van laadcapaciteit. Het komende jaar kunt u nog meer opleveringen verwachten. Hieronder de laatste drie 5-assers. 

V.G.B. Volvo Fmx

Bij ons asfaltbedrijf V.G.B. asfalt worden ook verscheidene investeringen gedaan om het vervoer van asfalt zo veel mogelijk onder eigen vlag te laten geschieden. Zo rijdt er sinds medio 2017 een heuse vijfassige Volvo in eigen huiskleur voor V.G.B.
Deze Volvo FMX heeft evenals de nieuwe Arcos bij Van Grunsven Transport een liftbare gestuurde as. Ook wordt met de keuze voor een wat kleinere cabine van de FMX een lager eigen gewicht bereikt, waardoor het laadvermogen van de kipper toeneemt. Deze wagen zal voornamelijk ingezet worden bij asfalteringswerkzaamheden bij VGB. Maar daarnaast zal de wagen ook worden ingezet voor transport bij Van Grunsven.

Mercedes Arocs

Aan Mercedes-Benz viel de eer te beurt als eerste een vrachtwagen te leveren voor de opbouw. Deze Mercedes Arocs vijfasser heeft, anders dan bij de meeste 10×4’s binnen ons bedrijf, geen liftas in het midden van de vrachtwagen. Bij deze Arocs zit de gestuurde liftas juist aan de achterzijde van de wagen. Daar is speciaal voor gekozen omdat dan de wagen in beladen toestand een aanzienlijk kortere draaicirkel kent. Na het lossen wordt de as gelift, zodat er minder banden slijtage optreedt en bovendien het brandstofverbruik daalt. De Arocs heeft met deze opbouw een laag eigen gewicht;  samen met de geïsoleerde kipper vormt deze combinatie een uitermate geschikte vrachtwagen voor het vervoer van asfalt.

Volvo Fmx


Deze Volvo FMX 10×4 is opgebouwd in Polen en is net de nieuwe Arocs en de Volvo van VGB voorzien van een gestuurde liftas. De smallere cabine van de Fmx maakt dat deze wagen meer laadvermogen op het kenteken kan laden. Deze auto zal vanuit onze locatie Breda zijn werkzaamheden uitvoeren.