Nieuwe M.A.N. TGX

Van Grunsven en Langenhuijzen Transport BV heeft sinds enkele maanden de beschikking over een fonkelnieuwe MAN TGX 26.440 6×2/4 BLS XLX truck.

De trekker is voorzien van allerlei hypermoderne veiligheidssystemen, waaronder de elektronische remassistent EBA(Electronic Brake Assist) en LGS (Lane Guard System), aangevuld met de kruissnelheidsregelaar ACC (Adaptive Cruise Control). Het zijn systemen, die in het transport verplicht gesteld worden. Zo is ACC sinds 1 november 2015 al verplicht voor nieuwe vrachtwagens.

EBA, ACC en LGS zijn geweldige hulpmiddelen bij lange ritten. De remassistent helpt de bestuurder efficiënter gebruik te maken van de remmen, hetgeen de veiligheid zeer ten goede komt. Ook adaptieve cruise control is een fantastisch hulpmiddel: de auto past zijn ingestelde snelheid automatisch aan aan het voorliggende verkeer. En Lane Guard helpt de bestuurder bij de les te blijven tijdens lange, eentonige ritten. Ook als er ’s nachts lange tijd op snelwegen gereden wordt. Het Lane Guard System (LGS) houdt in de gaten of het voertuig zich op de juiste rijbaan bevindt, zodat de veiligheid zowel als het comfort verhoogd worden. Als de auto zijn rijbaan verlaat terwijl de chauffeur niet de richtingaanwijzer heeft geactiveerd, krijgt de bestuurder een akoestisch signaal.

Een videocamera achter de voorruit registreert de rijbaanmarkeringen en de positie van het voertuig ten opzichte van die markeringen, zoals strepen op de weg. Wanneer de auto dan van zijn koers afwijkt zonder dat de richtingaanwijzers gebruikt worden, wordt de chauffeur gewaarschuwd door een geluid dat het meest lijkt op rammelende spijkers. Het systeem activeert zichzelf automatisch bij snelheden van meer dan 60 km/u.

Lichter en betrouwbaar

De bij Van Grunsven afgeleverde MAN is verder voorzien van een comfortabele XLX-slaapcabine. Verder blinkt deze nieuwe MAN uit door zijn laag eigen gewicht van 8.453 kg, hetgeen bijna 300 kg lager is dan dat van zijn concurrenten.De MAN is uitgerust met de 440 pk Euro 6-krachtbron van de tweede generatie; deze motor staat voor een laag brandstofverbruik en uiterst hoge betrouwbaarheid. Want betrouwbaarheid staat bij het Duitse merk MAN hoog in het vaandel, hetgeen wordt bevestigd door de TÜV, de gerenommeerde Duitse keuringsinstantie die MAN in 2015 voor de vierde achtereenvolgende keer uitriep als meest betrouwbare merk.

De nieuwe MAN TGX is binnen Van Grunsven en Langenhuijzen BV voor alle transporten beschikbaar en is met name operatief vanuit onze vestiging in Breda.