Nieuwe Volvo FM 8 Tridem

De opbouw van de kraan is verzorgd door Palfinger Nederland, dat ook tekende voor de opbouw van de tweezijdige kipperbak.

De nieuwe Volvo FM van Van Grunsven & Langenhuijzen beschikt onder andere over I-Shift Distribution & Construction software van Volvo met unieke off-road toepassing. Dat behelst Launch Control, een systeem waarbij koppeling van motor en aandrijflijn plaatsvindt bij circa 1400 t.p.m. om wegrijden op een helling te vergemakkelijken.

Daarnaast omvat het systeem Schommelstand, hetgeen wegrijden onder moeilijke omstandigheden vergemakkelijkt. Deze software sluit passend aan bij de werkzaamheden van Van Grunsven en Langenhuijzen.

Lichtmetaal
Om tot een optimaal laadvermogen te komen is er gekozen voor diverse gewichtsbesparende elementen, waaronder aluminium luchtketels, Alcoa velgen en de 11-liter motor. Verder is de truck uitgerust met Volvo Work Remote, draadloze afstandsbediening waarmee het laden sterk kan worden vereenvoudigd. De chauffeur kan met behulp van dit Work Remote de kipperbak bedienen en dat verbetert zijn werkomstandigheden sterk, doordat hij niet steeds in- en uit de cabine hoeft te stappen en bovendien aanzienlijk beter zicht heeft op wat er gebeurt. Work Remote geeft tevens inzicht in het daadwerkelijke laadvermogen, maar kan onder andere ook worden gebruikt om lampen te bedienen en de motor te starten.

De Volvo FM 8×4 is multifunctioneel inzetbaar op alle denkbare projecten of opdrachten. De wagen heeft in eerste instantie Breda als standplaats van waaruit hij veel voor onze opdrachtgever Rasenberg zal rijden, maar ook voor derden wordt ingezet. Deze auto is wederom een grote aanwinst binnen ons bedrijf en weer een stap richting een schoner wagenpark.