Splitstrooien

Van Grunsven Transport richt zich voornamelijk op asfalttransport, maar in het kader van de asfalteringswerkzaamheden beschikken wij ook over in totaal vier splitstrooiers. De laatste jaren groeiden de werkzaamheden met split sterk. De toplaag van het bestaande asfalt wordt daarbij ingespoten met een verwarmde emulsie van kleef. Daarna volgt het eigenlijke splitproces, waarbij de strooier achter op de kipper ervoor zorgt, dat er op een gecontroleerde manier een laagje split over het asfalt komt te liggen. Het gestrooide split wordt daarna ingereden door onze eigen bandenwals. Deze methode is tegenwoordig erg in trek bij veel gemeenten, omdat het de kosten van onderhoud aan het wegennet sterk beperkt. Bij al deze werkzaamheden maken we intensief gebruik van de 8×4 vrachtwagens van ons bedrijf.

Op dit moment beschikken wij over in totaal 6 splitstrooiers. Binnen het complete wagenpark zijn er verscheidene vrachtwagens ingericht of op een snelle manier aan te passen voor het splitproces, zoals de :

  • 6×6 Kraanauto met 12m3 inhoud
  • 8×4 Kipperauto met 18m3 inhoud

Ook de complete bevoorrading van de splitwagens geschiedt door één van onze opleggers met opgebouwde kraan. De split is afkomstig van ons depot in Uden, maar kan eventueel ook worden geladen bij Niba B.V. te Reuver.

Neem bij vragen gerust contact op met Van Grunsven Transport!

  • Op de foto is gebruik gemaakt voor een grove korrel split. Dat wordt speciaal gedaan om de tussenlagen van het asfalt meer stevigheid te bieden en het uitzakken van asfalt te voorkomen

  • De M.A.N. 6×6 hier afgebeeld met de splitstrooier

  • Eén van de 8×4 met splitstrooier op het werk in de provincie Zeeland